sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Uskomaton juttuKun koko elämä on muuttamassa autokuormassa toiselle puolelle Suomea, tuntuu luontevalta aloittaa puhtaalta pöydältä myös bloggaamisen suhteen. Ensimmäinen blogi – annadele – tuli perustettua vuonna 2010, jolloin olin juuri teini-ikään päässyt nuori naisen alku täysin tietämättömänä siitä, mitä kaikkea tulisin kokemaan seuraavan seittemän vuoden aikana. Oon sanonut usealle kaverillekki uuden blogin aloittamista pohtiessa, että vaikka nyt 20-vuotiaana kirjoittaminen on edelleen lähellä sydäntä, vuosien aikana julkaistut kirjoitukset tuntuu taakalta. Ei sinänsä ikävältä taakalta, jonka haluaisin pyyhkiä pois, vaan taakalta, josta on aika siirtyä eteenpäin. Jatkaa elämää ja kirjoittaa uusi tarina.

Niille, jotka minua ei tunne, voin kertoa olevani rovaniemeläinen, joka pakkaa elämäänsä laatikoihin ja muuttaa Helsinkiin. Viisi vuotta sitte uhosin, etten koskaan haluais muuttaa koko paikkaan tai lähteä Rovaniemeltä edes, mutta koskaan ei selvästikkään sanoa ”ei koskaan”. Siksi mulla on nyt avaimet kahteen kotiin, ja se tuntuu hassulta. Tuntu ihan absurdilta, kun (toistaiseksi) tyhjän asunnon oveen ilmesty oma nimi. Revontulia rappukäytävässä on siis minun elämä Helsingissä. Tiivistettynä. (Äitillä ottaa koville kuopuksen kotoa lähtö, joten tää blogi on myös äitin mielenrauhaa varten. Mulla on siellä kaikki ihan ok, äiti.) 

Lähtöfiiliksiä kuvaa jotenkin just nyt eniten Vestan Vielä1 sanat, jonka kuulin avaintenhakureissulla ekaa kertaa: Vaikea lähteä mut vaikeempaa luopuu / silti mun täytyy lentää etelään / mua kutsuu maailma

Onhan tää samalla aika haikeaa, vaikka kaikki uusi kutkuttaakin aika paljon. (Enkä ois ehkä halunnu tulla takasi pakkaamaan laatikoita melkein kesästä tänne lumen keskelle.) Ens kerralla matkalla on kuitenki mukana koko elämä pakattuna, enkä nuku enää omassa kodissa patjalla - ja se on aika jees.

2 kommenttia:

  1. Kehuinkin jo sun blogin nimeä facebookin puolella, jään suurella mielenkiinnolla seuraamaan miten Helsingissä sinulla alkaa sujumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tervetuloa seurailemaan, itekki ootan jo sitä, miten sinne tämmönen lappilainen sopeutuu :)

      Poista

Kirjoitathan nätisti ja muita ajatellen! ♥ Henkilökohtaisemmat rakkauskirjeet voit myös lähettää sähköpostilla enbuske.anna@gmail.com.