maanantai 24. heinäkuuta 2017

Sinä puhut paljon näin varhaiseksi aamuksi

 Helsinki-kesä on sitä, että samana päivänä 

heräät yökyläilevän kaverin kanssa keikkaillan jälkeen sotkuisesta asunnosta väsyneenä, kun yö on mennyt miettiessä elämän tärkeitä ja ei niin tärkeitä asioita.

Juon kahvini miten sattuu,
mustana, maidolla, kylmänä, kuumana
Pidän miehistä joilla on järkeä
ja niistä joita katsotaan kadulla

retkeilet melkein vierestä löytyvässä Nuuksiossa (jossa kaatosade yllättää just sillon, kun oot päättäny luottaa Suomen kesään) ekaa kertaa ja syöt vähän parempaa retkiruokaa ko mihin oot tottunu ("Teen pastaa" -lausahdus retkelle lähtiessä toi mulle ekana mieleen pussipastan, ei savulohen, oliiviöljyn ja spagettien kuljettamista mettään).

Mitä tahansa minusta odotat
sitä en ole
Mitä tahansa minusta haluat,
et taida saada kuitenkaan

grillaat (vähän epätoivosesti sähläillen) merenrannalla auringonlaskussa kuunnellen samalla vanhaa ja niin hyvää jazzia. (Jäähtyneet grillihiilet on muuten sitte sekajätettä.) Kunhan on halloumia ja jälkkärissä tuoreita mansikoita, niin kaikki on hyvin.

Jos painaisit selkäni seinää vasten
voisin huokaista
tai kääntää nauraen
kasvosi kauemmaksi

seikkailet kaupungin vilkkailla kaduilla kesäöinä etkä oo varma, humallutko onnellisuudesta vai punaviinistä (ehkä molemmista).

Saatan soittaa huomenna,
kysyä haluaisitko nähdä
Tahdotko suudella
kaulaani porttikäytävässä

--

Ja siitä mie tykkään ihan hirveästi. Että suunnittelemattomat viikonloput täyttyy suunnitelmista aina yheksän päivän työputken päättävästä varusmiessoittokunnan keikasta alkaen koomailusunnuntaihin. Eikä niitä päiviä haittaa edes lokit, jotka yrittää tarttua hiuksista kiinni havitellen sitä jäätelötötteröä tai se, että kenkiin tulee vesi läpi juostessa ison kuusen alle sadetta suojaan. Tai seuraavana maanantaina herääminen huulet turvonneena (etkä edes tiedä mistä).

Haluaisin ehkä vielä käydä Suomenlinnassa, Linnanmäellä ja jossain, missä en oo vielä käyny. Haluaisin lisää kesäöisiä seikkailuja ja yhden ulkoilmalivekeikan. Haluaisin kesäonnikuvan ja nauraa niin paljon, että poskiin ja mahaan sattuu. 

Eikä haittaa, että kohta on jo elokuu, koska luulen, että elän kesää vielä pitkään.

Tai sitten keitän muina naisina
kahvia ja unohdan
Mustana, maidolla, kylmänä, kuumana,
juon sen miten sattuu


(Laulunsanat pätkiä Scandinavian Music Groupin kappaleesta Mustana, maidolla, kylmänä, kuumana.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitathan nätisti ja muita ajatellen! ♥ Henkilökohtaisemmat rakkauskirjeet voit myös lähettää sähköpostilla enbuske.anna@gmail.com.